rabarber crumble med havregryn
Rabarber om sommeren er en vaske ægte favorit i de danske hjem. Den søde smag fra hjemmelavet crumble komplementerer den søde og syrlige smag fra rabarber fantastisk. Og så er denne sommerdessert oven i købet super nem at lave, der gør den nemt kan laves på en travl hverdag, men er samtidig så lækker, at den også kan serveres til dine gæster
- Tid til forberedelse50 minutter
- Portioner6
Ingredienser
Dej
- 100 g OMA bage margarine
- 100 g hvid hvedemel
- 100 g havregryn
- 100 g hakkede mandler
- 50 g sukker
Fyld
- 500 g friske rabarber
- 200 g sukker
- korn fra 1 eller 2 vanillestænger
Tilbehør
- Cremefine til piskning 19% eller 36%%
Vejledning
- Skær margarinen i tern og kom dem i en skål sammen med resten af ingredienserne til dejen
- Smuldr dejen sammen til små klumper
- Skær rabarber i 1 cm stykker og vend dem med sukker og vanilje
- Kom dem i et smurt ovnfast fag og fordel dem i et jævnt lag
- Fordel crumble dejen over rabarberblandingen og bag kagen i en 180 °C forvarmet ovn i 25-40 minutter til overfladen er gylden
- Lad kagen køle af og server med Cremefine til Piskning 19% til lækkert skum